15:00

IF Eker Örebro

Referat

Referat: IF Karlstad Fotbollutveckling - IF Eker Örebro

Det blev som förutspått - skönt väder, fartfylld fotboll och många mål. Och när domaren blåste av matchen stod det 5-0 på resultattavlan. En klar seger i protokollet, men matchen var egentligen mycket jämnare än så. Båda lagen hade sina chanser och de blåsvarta hade verkligen marginalerna på sin sida. Jag redovisar inte alla chanserna som var under matchen utan bara de som blev matchavgörande.

Eker kommer ut bestämda och med bra fart i benen. De skapar snabbt ett antal halvchanser och hörnor, Även Karlstad tar sig till några lägen. I minut 10 tvingas hemmalaget till första bytet. William Heimann sätter sig i mittcirkeln med uppenbara smärtor i höfttrakten. Masic ersätter honom och Christoffer flyttar in centralt i backlinjen. Matche fortsätter i samma stil med frejdig anfallsfotboll, bra fart och bra närkamper. Efter 20 minuter kommer så matchens första mål och det är U-laget som gör det. Vi får läge till en omställning där Odilon söker Love i djupet. Ekerförsvaret avvärjer, men inte bättre än att Odilon på nytt får bollen och skapar ett 2 mot 1 läge där han serverar Love som utan pardon bultar upp bollen i nättaket.

Första halvlek fortsätter i samma stil och det finns gott om lägen för båda lagen att göra mål, men målvakterna avstyr eller så blockerar försvararna eller så går bolluslingen utanför stolparna. När domaren blåser av första halvlek står det bara 1-0. Det kunde lika gärna varit Eker som varit i ledningen och vi får vara tacksamma för ledningen. En snackis i halvlekspaus var huruvida hemmamålvakten hade tagit bollen med händerna utanför straffområdet eller inte på en förlupen långboll. Oavsett valde domarteamet att fria. En situation som med ett annat domslut kunde ha förändrat matchutgången.

I halvlek görs en förändring och Pelle skickas in på planen istället för Ross. Halvleken rivstartar med att Eker dundrar bollen i ribbans undersida och det blir 2 returer efter det där vi på läktaren är säkra på att kvitteringen ska komma, men inte. I anfallet efter har U-laget ett bra läge där Odilon i ett fritt läge träffar utsidan av stolpen. Efter 10 minuter gör Odilon mål efter att Love betalat tillbaka och serverat honom med öppet mål från nära håll. 7 minuter senare punkterar Hassan matchen när han snyggt gör 3-0 efter en djupledsboll, en skottfint som lurar kvarvarande back och lämnar frit tfram att slå in bollen i mål.

2 minuter senare gör Odilon sitt andra mål efter att själv tagit bollen från mittlinjen och avslutat med ett halvbra skott som smiter under målvakten. Detta gör att luften går ur Eker, som gjort sig förtjänta av mer, men fått med sig något i den här matchen.Orvar gör några byten där Lash ersätter Hassan, nyförvarvet Najibullah Muhammadi byter av Erik på högerbacken och Berkant ersätter Odilon..I minut 70 sätter Elias punkt för målskyttet med 5-0 målet från distans.

Matchen är över och de blåsvarta kan ganska bekvämt rulla runt bollen inom laget och invänta domarens slutsignal. Sammantaget gör U-laget en bra match där vi står upp i duellspelet mot fysiskt starka Eker, inte stressas av Ekers höga press, försvarar sig bra och är fyndiga framåt. Alltid roligt när en målvakt får hålla nollan och när de får slita för det också. 5-0 segern gav oss nästan 4 poäng tack vare kraftigt förbättrad målskillnad. De flesta i publiken njöt av solen och matchen. Eker får fortsätta kriga för att behålla den division 3 status som de förtjänar. I det läget som de befinner sig i får man ofta inget gratis utan behöver slåss för varje poäng.

Ny träningsvecka och sedan väntar i praktiken avhängda Eskilstuna City nästa lördag. Tack ni 98 i publiken som tog sig till Våxnäs IP.